«Θα περάσουμε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, διότι πιστεύω ότι θα επικρατήσει η αναγνώριση της ικανότητας του κ. Χρυσανίδη / Οι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι για εμένα είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας…»

Με τον συνδυασμό «Έργο Τώρα», του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Χαράλαμπου Χρυσανίδη, κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να συστρατευτεί με τον κ. Χρυσανίδη σε αυτές τις εκλογές, ενώ απάντησε και στο αν θεωρεί ότι ο συνδυασμός «Έργο Τώρα», θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, για να διεκδικήσει στη συνέχεια τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

«Για εμένα ήταν μια πολύ εύκολη επιλογή, ουσιαστικά μονόδρομος…»

«Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του κ. Χρυσανίδη, για εμένα ήταν μια πολύ εύκολη επιλογή, ουσιαστικά μονόδρομος, από την άποψη ότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκα ως υπάλληλος στον πρώην Δήμο Ελευθερών, όπου ήταν δήμαρχος επί δύο θητείες, αναμορφώνοντας και αναδεικνύοντας τον εν λόγω Δήμο, με τα οφέλη των έργων και του προγραμματισμού του να τα απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες. Η διορατικότητά του είναι μεγάλη, καθώς σε ένα μικρό Δήμο με τεράστια δυναμική και αύξηση πληθυσμού, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είχε μελετήσει και διεκδικήσει έργα και υποδομές που εξυπηρετούν περίπου 50.000 άτομα. Ο σήμερινός Δήμος Παγγαίου δρομολογεί έργα επέκτασης των τότε έργων του κ. Χρυσανίδη», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις της η Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Ο κ. Χρυσανίδης ξέρει να προγραμματίζει και να διεκδικεί για να υλοποιηθούν πάρα πολλά ζητήματα που θα λύσουν βασικά ζητήματα του Δήμου Καβάλας…»

«Δεν είναι μόνο ένας αποδεδειγμένα ένας πετυχημένος δήμαρχος που μετέτρεψε τις περιοχές του πρώην Δήμου Ελευθερών σε ελκυστικές, αλλά διαθέτει έντονο ανθρώπινο προφίλ, ξέρει να προγραμματίζει και να διεκδικεί για να υλοποιηθούν πάρα πολλά ζητήματα που θα λύσουν βασικά ζητήματα του Δήμου Καβάλας. Μαγικά ραβδάκια και μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Σίγουρα πολλά προβλήματα του Δήμου Καβάλας δεν θα μπορέσουν να λυθούν σε μια πενταετία. Είμαι όμως 1000% σίγουρη ότι με τον κ. Χρυσανίδη δήμαρχο Καβάλας θα μπουν τα θεμέλια επίλυσης βασικών θεμάτων, όπως η αναθεώρηση του σχεδίου, το παλιό Νοσοκομείο, η Περιμετρική, η αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, το νοικοκύρεμα των οικονομικών, η αύξηση των εσόδων, η ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, η διατήρηση του καλού επιπέδου των παιδικών σταθμών, γενικότερα ένας άνθρωπος με πρόγραμμα, όραμα, που αποδεδειγμένα μπορεί ό,τι σκεφτεί να το υλοποιήσει και να το πετύχει με μεγαλύτερη ευκολία», σημείωσε στη συνέχεια η κ. Δρακονάκη.

«Ο συνδυασμός μας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι θα επικρατήσει η αναγνώριση της ικανότητας του κ. Χρυσανίδη, για να βγάλει τον Δήμο Καβάλας από τη θέση του ουραγού, από το τέλμα που έχει περιέλθει…»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο συνδυασμός «Έργο Τώρα» θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, η κ. Δρακονάκη απάντησε: «Ναι, θεωρώ ότι ο συνδυασμός μας θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι θα επικρατήσει η αναγνώριση της ικανότητας αυτού του ανθρώπου, του κ. Χρυσανίδη, για να βγάλει τον Δήμο Καβάλας από τη θέση του ουραγού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., από το τέλμα που έχει περιέλθει. Νομίζω ότι θα επικρατήσει η σωστή κρίση των ψηφοφόρων στο να επιλέξουμε αυτόν που έχει την ικανότητα να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας και να τον βάλει στην πρώτη θέση, τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας και γιατί όχι και σε πανελλήνιο, με την εκμετάλλευση χρηματικών πόρων από εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με παρεμβάσεις και στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Οι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι για εμένα είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας…»

Ερωτηθείσα αναφορικά με την πολυδιάσπαση του χώρου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Καβάλας, η Ευαγγελία Δρακονάκη επισήμανε: «Δεν βλέπω πουθενά εχθρούς και αντιπάλους. Ας μη γελιόμαστε εκτός των επικεφαλής όλοι οι υπόλοιποι είμαστε απλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μη βλέπουμε φαντάσματα δίπλα μας. Έχουμε ένα μεράκι, να αφήσουμε λίγο το αποτύπωμά μας στην επίλυση κάποιων σοβαρών θεμάτων στον Δήμο κι από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε την προσωπική μας απαιτητική ζωή σε εργασία και οικογένεια. Από εκεί και πέρα αναφαίρετο δικαίωμα είναι του καθένα να διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο. Μέσα από το πρόγραμμα του καθένα, αλλά και από την προσωπική του στάση, θα ζητηθεί η ψήφος των πολιτών για να εκλεγεί ο επόμενος δήμαρχος. Οι πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι για εμένα είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Δείχνει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια προς τον τρόπο διοίκησής του».

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες, να ασχοληθούν με τα κοινά κι όχι να κάνουμε την περίφημη κριτική του καναπέ…»

«Οι δημοτικές εκλογές είναι ένας μαραθώνιος για εμάς προκειμένου να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα, δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά θα έχουμε το διάστημα να κάνουμε έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, διότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχει μια τοξικότητα, ειδικά όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ψεύτικα προφίλ κλπ. Προσωπικά δεν με αγγίζουν καθόλου όλα αυτά. Δυστυχώς κάποιοι μπορεί να απογοητευτούν. Δεν είναι σκοπός μας να απογοητεύσουμε τους πολίτες και το να μην ασχολούνται με τα κοινά. Σκοπός μας είναι να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες, να ασχοληθούν με τα κοινά κι όχι να κάνουμε την περίφημη κριτική του καναπέ», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ε» η κ. Δρακονάκη.