Όραμα και Πράξη – Εκλογές 2023

Όραμα

Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1976. Ο πατέρας μου Μανώλης Δρακονάκης ήταν εργοδηγός της ΒΦΛ και η μητέρα μου Μαίρη Δρακονάκη βρεφονηπιοκόμος και διευθύντρια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Έχοντας γνώση των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων των τομέων Κοινωνικής Προνοίας και Μηχανικής στην πόλη μου είχα πάντα την επιθυμία να συμβάλλω στην εξέλιξή τους.  Η τύχη με βοήθησε να το πραγματοποιήσω. Χρειαζόμουν την Γνώση…

Γνώση

Πήγα δημοτικό – γυμνάσιο Λύκειο σε σχολεία του κέντρου της πόλης

Φοίτησα στο ΤΕΙ Σερρών, τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων.

Μεταπτυχιακή υπότροφος στο ΔΙΠΑΕ με Θέμα “Master in Innovation in Technology & Engineering Management – Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατζμεντ Μηχανικών”

Πράξη

Εργάστηκα ως Πολιτικός Μηχανικός σε συνεργασία με τεχνικά γραφεία της πόλης στον τομέα μελετών και έκδοσης αδειών δόμησης.

Το 2001 διορίστηκα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελεύθερών.

Ως επιβλέπουσα μηχανικός είχα την εποπτεία πλήθους τεχνικών έργων, συμμετείχα στην σύνταξη μελετών και της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα. Επίσης συμμετείχα στη σύνταξη των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων του πρώην Δήμου Ελεύθερών. Ένα σχολείο για αυτά που θα ακολουθούσαν….

Η Καβάλα στην κορυφή

Το 2002 είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ με Δήμαρχο τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη.

Δήμαρχος με όραμα γνώση αποτελεσματικότητα και αγάπη για το λειτούργημά του

Λειτουργήσαμε με ρυθμούς πρωταθλητισμού και υλοποιήσαμε πλήθος σημαντικών έργων και Υποδομών τα οποία ήταν καταλύτης για την τωρινή εκτόξευση της οικονομίας του τουρισμού και της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων.

Για πολλά χρόνια ο δήμος ήταν πρώτος σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών και εγχώριων κονδυλίων σε όλη την περιφέρεια και από τους πρώτους στην Ελλάδα.

Μιλάνε οι πράξεις

Το 2014, διετέλεσα πρόεδρος του Νομικού προσώπου που έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και του βοήθεια στο σπίτι. Οργανισμός με πλέον των 130 απασχολουμένων.

Οι επιδόσεις με την βοήθεια και του προσωπικού συνιστούν πρωταθλητισμό, σε αριθμό φιλοξενίας παιδιών και βρεφών και ποιότητας υπηρεσιών.

Προχώρησα στην ριζική διοικητική μεταρρύθμιση, την ανακαίνιση και αναδιοργάνωση κτιριακών υποδομών, συμμετείχαμε για πρώτη φορά ενεργά σε εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας, προσλάβαμε πέντε ειδικότητες γιατρών και για πρώτη φορά παιδίατρο.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του  οργανισμού επετεύχθη με την δυνατότητα πληρωμών την δημιουργία μηχανογράφησης αποθήκης και την δυνατότητα ηλεκτρονικών εγγραφών

Όχι μόνο λόγια θέληση για έργο

Στους οικισμούς  πραγματοποιήσαμε πλήθος έργων υποδομής, αναβαθμίσαμε ενεργειακά Δημοτικά κτίρια, αναβαθμίσαμε το φωτισμό με LED νέας τεχνολογίας ενώ φτάσαμε σε πολύ καλό σημείο το διάλογο για την περιμετρική της Καβάλας με την Περιφέρεια και την Εγνατία Οδό.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση του εργοστασίου απορριμμάτων στην πόλη και ταυτόχρονα την αναβάθμιση και επέκταση του ΧΥΤΑ Καβάλας

Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου.

Όραμα στο εφικτό

Προβλέποντας ότι θα αργήσει η ολοκλήρωση του Διεθνούς διαγωνισμού που επι θητείας μου  ξεκινήσαμε για την κεντρική πλατεία καθώς και οι εργασίες για την πεσμένη γέφυρα,  επιμείναμε τις παρεμβάσεις τόσο με ένα σοβαρό λίφτινγκ στην κεντρική μας πλατεία,  όσο και με την με την αμφιδρόμηση  του παλιού νοσοκομείου προκειμένου η Καβάλα να έχει σωστή συγκοινωνία στο συγκεκριμένο σημείο, με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Δικαίωση; …Ίσως

Τολμάμε …δεσμευόμαστε

Η Καβάλα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.

Η Καβάλα οφείλει να βγει από την αδράνεια.

Η Καβάλα μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει.

Αλλάζουμε ατζέντα… Πρώτα η Καβάλα

Είμαι μόνιμος κάτοικος του Παληού Καβάλας.

Είμαι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Κων/νο Υφαντίδη και είμαι μητέρα της Εμμανουέλας 15 ετών και του Σταύρου 13 ετών.

Ας μη φανταζόμαστε πια το μέλλον. Ας το δημιουργήσουμε!

Θέληση, Ικανότητα, Εμπειρία, Επιμονή και Δυναμισμός στην υπηρεσία της Γαλάζιας Πολιτείας και της ιστορικής Φιλιππήσιας γης.

Με την καθοδήγηση του Χαράλαμπου Χρυσανίδη και του εκλεκτού επιτελείου του, αρνούμαστε το άχρωμο, αδρανές σήμερα και χτίζουμε τις βάσεις για ένα πρωτοπόρο αύριο.