Εύκολη για την ίδια ήταν η επιλογή της να στηρίξει την υποψηφιότητα του  Μπάμπη   Χρυσανίδη από θέση πρώτης γραμμής, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του, δηλώνει η Ευαγγελία Δρακονάκη, εξηγώντας τα δυνατά σημεία του πρ. δημάρχου Ελευθερών.

Παράλληλα, αναφέρεται . και στο αποτύπωμα που η ίδια άφησε από θέσεις διοίκησης στον δήμο Καβάλας, κυρίως από τη θέση της προέδρου του Ν.Π. «Προσχολική Αγωγή και Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Τον γνωρίζω καλά τον κ. Χρυσανίδη και ως άνθρωπο και ως Δήμαρχο

«Τον κ. Χρυσανίδη   τον γνωρίζω από το 2002, ως παλιά υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ελευθερών, όπου ο κ.  Χρυσανίδης για 2 τετραετίες διετέλεσε δήμαρχος και μάλιστα ένας πετυχημένος δήμαρχος, που είχε την ικανότητα τότε, αλλά και τώρα, να εντοπίζει το πρόβλημα , να βρίσκει τη λύση του και να την υλοποιεί, οπότε ως επιλογή ήταν πάρα πολύ εύκολη για μένα, επειδή αρχικά ως άνθρωπο τον ήξερα, αλλά γνώριζα και γνωρίζω πάρα πολύ καλά για το είναι ικανός να κάνει.  Συνδυαστικά και με τις γνώσεις που έχει λόγω του επαγγέλματός του, ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα, έχει δώσει δουλειά σε πολύ κόσμο και έχει πολύ έντονη την ικανότητα να λύνει τα προβλήματα.  Όλα τα έργα που τότε είχαν γίνει μέχρι το 2010 σε έναν μικρό δήμο Ελευθερών, πληθυσμού 9 χιλιάδων κατοίκων, ήταν έργα που είχαν μια προοπτική και έδιναν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό, αφού αυτή η περιοχή και τότε και σήμερα κυρίως έχει υπερπληθώρα επισκεπτών  κατά τους    καλοκαιρινούς    μήνες.

Ζωτικά έργα, όπως Βιολογικοί, διαπλατύνσεις, πεζοδρόμια, ανάδειξη ιστορικών χώρων, ήταν έργα δικά του, οπότε καταλαβαίνετε, πόσο εύκολη ήταν για μένα η επιλογή».

Έκανε πρωταθλητισμό στην κατά κεφαλήν απορρόφηση κονδυλίων

«Χωρίς Τεχνικές Υπηρεσίες τότε,  χωρίς  ΔΕΥΑΚ, – αυτός τη συγκρότησε στη συνέχεια –  αναζητούσε και  εύρισκε κάθε χρηματοδοτικό  εργαλείο  που υπήρχε και αξίζει να σας πω ότι σύμφωνα με στοιχεία και πίνακες από τα αρχεία της περιφέρειας,  στις 2 θητείες του  κ. Χρυσανίδη υπήρξε μια απίστευτη απορρόφηση κονδυλίων κατά κεφαλήν έναντι των υπολοίπων  δήμων,  που έφτανε στα 1500 ευρώ ανά κεφαλή, όταν στο δήμο της Καβάλας ήταν 340 ευρώ. Έχει την ικανότητα να εντοπίζει το πρόβλημα και να το λύνει στη συνέχεια».

Δεν μου είναι άγνωστη η έννοια διοίκηση

«Διετέλεσα σε θέσεις διοίκησης, είχα την τύχη να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2001 μέσα από το γραφείο. Οπότε, η έννοια διοικώ κάποιους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μου είναι οικεία κατάσταση. Δεν μου είναι κάτι ξένο, γι’ αυτό και αγανακτώ όταν βλέπω μεγαλεπήβολες προτάσεις και ιδέες που πιο πολύ τις κατατάσσω σε πτυχιακές εργασίες φοιτητών του Πολυτεχνείου και όχι σε προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Είμαι πολύ περήφανη για το στίγμα που άφησα μαζί με τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Καβάλας, γιατί σήμερα οι κοινωνικές δομές του δήμου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, Είμαι περήφανη που παραδώσαμε  το  Βερούλειο που είναι το μοναδικό έργο που άρχισε Και τέλειωσε μέσα σε μια θητεία από ίδιους πόρους του δήμου.”