Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας αποτιμά τα πεπραγμένα της Διοίκησης Τσανάκα και μιλά για το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών με φόντο τον «Κλεισθένη» και την Απλή Αναλογική.

Αν η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας την περίοδο 2014-2019 είχε σαφέστατα άρωμα γυναίκας, αυτό οφείλεται -εκτός από την ίδια τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα- και στην Ευαγγελία Δρακονάκη, μία εκ των στενότερων συνεργατών της από την πρώτη μέρα της θητείας της…

Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή» αρχικά, εντεταλμένη σύμβουλος της Δημάρχου σε θέματα καθημερινότητας μετέπειτα και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι και σήμερα, η Ευαγγελία Δρακονάκη είναι από εκείνα τα στελέχη της Διοίκησης Τσανάκα που, χωρίς υπερβολές, μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πρωτοκλασάτα», συνδιαμορφώνοντας πολιτικές και σχεδιάζοντας στρατηγικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας.

Με εμπειρία αντεκτίμηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως στέλεχος [Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης στον Δήμο Παγγαίου] αλλά και με πλούσια, πλέον, εμπειρία στη Διοίκηση, η Ευαγγελία Δρακονάκη λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, τις πρώτες που διεξάγονται με τον νέο Νόμο «Κλεισθένη» και την Απλή Αναλογική, μιλάει στο KAVALA POST εφ’ όλης της προεκλογικής ύλης…

Η αλήθεια είναι πως είχαμε να διαχειριστούμε πολλές «άβολες» καταστάσεις… Δεν υποκύψαμε στον λαϊκισμό. Και πετύχαμε πολλά!

Κυρία Δρακονάκη, μια πλήρης θητεία τεσσάρων και πλέον χρόνων της Δήμητρας Τσανάκα στο τιμόνι του Δήμου Καβάλας φτάνει στο τέλος της. Κοιτώντας πίσω σήμερα, πώς θα χαρακτηρίζατε την περίοδο αυτή; Ήταν μια «εύκολη» τετραετία;
Ήταν μία τετραετία μνημονιακή, χωρίς πόρους, με πολλές ανατροπές, με γραφειοκρατία, χωρίς προσωπικό, χωρίς προσλήψεις, χωρίς έμπειρα στελέχη, με μία κυβέρνηση να υποχρεώνεται να θεσμοθετεί διεθνείς διαγωνισμούς και ηλεκτρονικές δημοπρασίες χωρίς εξοπλισμό και χωρίς εξειδικευμένους υπαλλήλους. Αποτέλεσμα, να παγώσουν δημοπρασίες, προμήθειες και έργα σε όλη τη χώρα! Επίσης λιγόστεψαν και οι αρμοδιότητες από δημάρχους αντιδημάρχους και προέδρους…
Πολλά θα μπορούσα να σας πω για τις δυσκολίες αυτής της θητείας, αλλά θα σταθώ μόνο σε ένα: Πριν από 5 χρόνια, η χρηματοδότηση από το Κράτος ήταν 5,5 εκ. ευρώ μόνο για τον «καποδιστριακό» Δήμο Καβάλας. Σήμερα, η χρηματοδότηση ανέρχεται στο 1,5 εκ. ευρώ για τον… «καλλικρατικό» Δήμο που περιλαμβάνει ΚΑΙ τον πρώην Δήμο Φιλίππων!

Θεωρείτε ότι η στάση σας ως Διοίκηση σε ορισμένα θέματα ήταν «σκληρή»; Θα αλλάζατε κάτι σήμερα;
Η αλήθεια είναι πως είχαμε να διαχειριστούμε πολλές «άβολες» καταστάσεις… Δεν υποκύψαμε στον λαϊκισμό. Και πετύχαμε πολλά. Με σοβαρή τεχνική και νομική υποστήριξη κερδίσαμε 1,5 εκ. αποζημίωση από το Λιμενικό Ταμείο για το Εσκή Καπού, ενώ πετύχαμε το μέγιστο αντισταθμιστικό όφελος σε όλη την Περιφέρεια από τον TAP σε εξοπλισμό και χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής. Δείξαμε τα «δόντια» στους θεσμούς, την  τρόικα και τους λοιπούς εκπροσώπους τους και πετάξαμε μόνο εμείς τα διόδια από το κεφάλι μας και μάλιστα με αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Χρειάστηκε, δηλαδή, να έρθετε σε ρήξη με την κυβέρνηση… Είναι μια πρακτική που την υιοθετείτε ακόμα και σήμερα;
Να ξέρετε ότι η Καβάλα έχει πολλούς φίλους και… θαυμαστές εκτός πόλης και σε θέσεις-κλειδιά και σε όλες τις παρατάξεις. Αν τους βρεις και τους πείσεις, με πλήρη τεκμηρίωση και σοβαρότητα για τις προοπτικές αυτών που προτείνεις, γίνονται πολύτιμοι σύμμαχοι. Ακόμη κι ο ισχυρότερος υπουργός, από ό,τι έχω καταλάβει, κάπου λογοδοτεί πλέον του Πρωθυπουργού. Έτσι θα μπορούσαν να είχαν τελεσφορήσει περισσότερες διεκδικήσεις μας. Αν δεν προχώρησαν δεν είναι ανάγκη να κατηγορήσω την κυβέρνηση. Η σύγκριση δηλαδή με το παρελθόν είναι τόσο άσχημη. Η κατάσταση είναι δυσμενής τόσο σε επίπεδο θεσμών όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Εσείς, κ. Δρακονάκη, νιώθετε σήμερα πιο ώριμη σε σχέση με το 2014 όταν εκλεγήκατε για πρώτη φορά και αναλάβατε θέση ευθύνης;
Εγώ προσωπικά, αν και πρωτοεκλεγείσα, προερχόμουν επαγγελματικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάτι ήξερα… Σίγουρα όμως όταν διοικείς έναν Δήμο του μεγέθους της Καβάλας συνεχώς μαθαίνεις, συνεχώς προκύπτουν προβλήματα. Η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα δεν κρύφτηκε πίσω από τις ευθύνες της, δεν έψαξε δικαιολογίες, δεν μπήκε σε διαδικασίες στείρου διαλόγου με εύκολες ατάκες. Παρακολουθούμε κάθε αναποδιά και αστοχία και προσπαθούμε την ίδια ή δυνατόν μέρα να την επιδιορθώσουμε.
Ωριμάζουμε και εμείς και μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ωριμάζει όμως και ο κόσμος. Δείτε το παράδειγμα της λειτουργίας της βραχείας στάθμευσης στη Βενιζέλου. Όταν μετά από καιρό κατάλαβαν οι επαγγελματίες ότι οι χώροι στάθμευσης δεν είναι γι’ αυτούς, αλλά πρέπει να μένουν ελεύθεροι…

Η Κοινωνική Πολιτική θεωρείται ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της Διοίκησης της «Ανάσας», όπως συχνά αναφέρεται και από την ίδια τη Δήμαρχο. Εσείς υπηρετήσατε την Κοινωνική Πολιτική ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της «Αλληλεγγύης». Παραμένει υψηλά στις προτεραιότητές σας και για την επόμενη περίοδο;
Η Δήμαρχός μας συνεχίζει να πολιτεύεται ως… γιατρός! Διαθέτει το ισχυρό ένστικτο να αντιλαμβάνεται, να ιεραρχεί τις προτάσεις όλων μας και των πολιτών, με ενδεικτικό αποτέλεσμα να μην αφήσουμε ούτε ένα παιδί εκτός των Παιδικών Σταθμών, να εμπλουτίσουμε τις παροχές μας στην Τρίτη Ηλικία, να αναβαθμίσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όλα αυτά συμμαζεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις δομές, προκειμένου να ρίξουμε όσο το δυνατό τις δαπάνες και να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο διοίκησης και παρακολούθησης.

Λοιπόν, δεν είμαι εδώ για να κόψω τα φτερά από κάποιον φοιτητή που ξόδεψε ένα ή δυο απογεύματα για να κάνει μία πρόταση για την πλατεία. Σας πληροφορώ ότι για την πλατεία Ελευθερίας έχει δρομολογηθεί η διενέργεια Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Νομίζω πως είναι σοβαρότερο το πλάνο μας…

 

Ας σταθούμε λίγο στη θητεία σας στην «Αλληλεγγύη». Μπορείτε να επιχειρήσετε μία σύντομη αναδρομή. Να «σταθούμε» σε αυτά που εσείς θεωρείτε σημαντικά, ως την παρακαταθήκη σας…
Ενδεικτικά, αναφέρω την πρόσληψη για πρώτη φορά συνεργάτη παιδιάτρου στους Παιδικούς, τη λειτουργία επιτέλους των νέων παιδικών της Εκάβης και της Χωράφας. Αναβαθμίστηκαν οι ιατρικές παροχές στους ηλικιωμένους με παρουσία πολλών ειδικοτήτων γιατρών. Ενεργοποιήθηκαν οι ομάδες εργοθεραπείας γυναικών. Ενθαρρύναμε κοινές δράσεις όλων των μελών των ΚΑΠΗ Καρβάλης, Καβάλας, Παληού και Κρηνίδων.
Έχοντας την εμπειρία να γνωρίζω την δυναμική και τις δυνατότητες που έχει το Νομικό Πρόσωπο, έκρινα σκόπιμο να στραφώ σε συνεργασίες και projects με χαμηλό κόστος και μαζική συμμετοχή. Ενδεικτικά, αναφέρω τη συμμετοχή των γυναικών του 3ου ΚΑΠΗ στο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού στο Κολυμβητήριο, τη Δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου για την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας και τον βιασμό.
Φέραμε το Δημοτικό Ωδείο μέσα στους Παιδικούς Σταθμούς, πραγματοποιώντας μαθήματα μουσικής προπαιδείας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Διαθέσαμε τις υποδομές μας στην παρασκευή γευμάτων για τους πρόσφυγες της Νέας Καρβάλης. Φτιάξαμε ειδικά πακέτα για τα μέλη του ΚΑΠΗ στο Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Εκμεταλλευόμαστε ως Νομικό Πρόσωπο ένα διαμέρισμα-περιουσία του Δήμου στο Παληό από τη δεκαετία του ’80, προκειμένου ανέξοδα να πραγματοποιήσουμε τις δράσεις του ΚΑΠΗ κλπ. Ενισχύσαμε τη χορωδία των  ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο, με αποκορύφωμα την αποστολή στην Πολωνία και την Αυστρία. Επίσης σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ υπήρχαν προσφορές και ειδικές τιμές για τα μέλη του ΚΑΠΗ.
Από το καλοκαίρι 2015, λειτουργήσαμε το καλοκαιρινό πρόγραμμα φύλαξης παιδιών εργαζομένων, απασχολώντας δασκάλους, γυμναστές, εικαστικό και μουσικό . Έτσι δώσαμε την ευκαιρία μέχρι και σε 90 παιδιά να απασχοληθούν και να πραγματοποιήσουν δράσεις με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, αλλά και να γνωρίσουν και τον μαγικό κόσμο των πολεμικών τεχνών.
Ευκαιρία, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων.

Και επειδή η Αντιπολίτευση αφήνει «αιχμές» για βολέματα ημετέρων, για ανοίκειες διαδικασίες στην επιλογή προσωπικού, για έλλειψη διαφάνειας στη Διοίκηση γενικότερα, εσείς τι πιστεύετε; Στο κομμάτι που σας αναλογεί, τουλάχιστον, μοιράσατε σωστά την… πίτα;
Ελπίζω πως ναι. Νομίζω πως κέρδισα και εγώ τον σεβασμό με το πραγματικό ενδιαφέρον, με τις γνώσεις και την ειλικρίνειά μου, όμως οδηγός μου, όποτε χρειάστηκε να επιλέξω μεταξύ κάποιων που θα εργαστούν συνήθως για ένα δίμηνο και λοιπά, ήταν κυρίως οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και δη των διευθυντών για την τυχόν παρουσία του προσωπικού στο παρελθόν. Είμαι πολύ ικανοποιημένη σε γενικές γραμμές με τις επιλογές μου αυτές.
Αποφύγαμε όλα αυτά τα χρόνια την αναδρομή στο παρελθόν, αποφύγαμε την εύκολη επίκληση της «καμένης γης» και τυχόν ανικανότητες μιας προηγούμενης διοίκησης. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους…

Πάμε λίγο στο κομμάτι της επικοινωνίας με τους πολίτες και δη στην ψηφιακή τοιαύτη. Υπάρχει και λειτουργεί μια Σελίδα του Δήμου Καβάλας στο facebook… αλήθεια, η επικοινωνία σας περιορίζεται μόνο σε αυτήν την πλατφόρμα;
Όχι, βέβαια. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η δικτυακή πλατφόρμα Citycare έχει περάσει την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας. Δίνει αμεσότητα, λύσεις και διαφάνεια στην καθημερινότητα. Κάναμε σοβαρά βήματα τόσο στη συμπεριφορά και τη νοοτροπία πολιτών και προσωπικού και συνεχώς γινόμαστε αποτελεσματικότεροι. Η εμπειρία μας είναι στη διάθεση των Καβαλιωτών και ελπίζω να με εμπιστευτούν μαζί με τη Δήμητρα Τσανάκα ξανά στη διοίκηση. Τα λάθη μας δεν θα χρειαστεί να επαναληφθούν.

Σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, κ. Δρακονάκη, είδαμε και την κατάθεση προτάσεων υπό μορφή μακετών. Είδαμε προτάσεις για ενοποίηση πλατειών, υπογειοποίηση οδών, είδαμε πολλά…
Ναι, είδαμε πολλά. Σε κάποια πρόταση μάλιστα, είδα ότι θα σκάψουμε όλη τη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και το μισό κέντρο, όλα μπαζωμένα, προκειμένου να κάνουμε υπόγεια παρκινγκ… με μέτριους υπολογισμούς θα χρειαστούν λίγο περισσότερα από τη δαπάνη κατασκευής μετρό! Κατά τα άλλα, προτείνεται στη θέση του Δημοτικού Κήπου να ανεγερθεί ένα Εμπορικό Κέντρο, τη στιγμή που το παρακείμενο επί της Μ. Αλεξάνδρου έχει ανοίκιαστα τα 2/3 των καταστημάτων του!
Λοιπόν, δεν είμαι εδώ για να κόψω τα φτερά από κάποιον φοιτητή που ξόδεψε ένα ή δυο απογεύματα για να κάνει μία πρόταση για την πλατεία. Σας πληροφορώ ότι για την πλατεία Ελευθερίας έχει δρομολογηθεί η διενέργεια Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. Νομίζω πως είναι σοβαρότερο το πλάνο μας…

Σας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι κάνετε προεκλογικά έργα. Πόσο «συγκυριακή» είναι, κ. Δρακονάκη, η «κινητικότητα» που παρατηρούμε αυτό το διάστημα στον Δήμο με ασφαλτοστρώσεις αλλά και με υπογραφές συμβάσεων για έργα που ξεκινάνε;
Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά με την παράταξη Σημιτσή τότε και Μουριάδη σήμερα. Για δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους απέφυγαν, για παράδειγμα, να αναδείξουν τα σοβαρά στατικά προβλήματα που είχαν δύο σχολεία: το 21ο Δημοτικό και το 5ο Γυμνάσιο. Έτσι, αφού έχασαν όλη τη χρονιά, χάσαμε και όλο το καλοκαίρι του 2014, που θα ήταν πολύτιμο. Και ανταπεξήλθαμε άψογα στους χρόνους μας και αποκαταστήσαμε, πιστεύω με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.
Για να σας δείξω τη διαφορά της διοίκησής μας, είχαμε την ενεργειακή αναβάθμιση και ριζική ανακαίνιση του 12ου Δημ. Σχολείου, το οποίο αναγκαστικά ταλαιπωρήσαμε και μετακινήσαμε τους μαθητές τον χειμώνα, αφού έτσι κρίναμε προκειμένου να μην ρισκάρουμε ούτε ένα ευρώ της χρηματοδότησης του έργου. Κι έτσι θα μείνει ένα σχολείο 80 χρόνων για άλλα 80 χρόνια στην πόλη. Απλά, θυμηθείτε τις αντιδράσεις και τις κραυγές που είχα από γονείς που θα ταλαιπωρούνταν…

Η Δήμητρα Τσανάκα είναι άμεση, ειλικρινής, ανθρώπινη, εύκολα ζητάει συγνώμη και δεν υιοθετεί πρακτικές παλαιοκομματισμού και πολιτικού πατερναλισμού. Έτσι μας προέτρεψε και εμείς να απευθυνθούμε απέναντι στους πολίτες…

Το νέο εκλογικό σύστημα και η Απλή Αναλογική σχεδόν επιβάλλουν, πλέον, τις συνεργασίες. Κατά πόσο ο δικός σας συνδυασμός μπορεί να εγγυηθεί τη λειτουργία του Δήμου την επομένη των εκλογών υπό αυτό το πρίσμα;
Πράγματι, με το νέο εκλογικό σύστημα είναι μονόδρομος οι συνεργασίες και οι συγκλίσεις, το «μπόλιασμα» φρέσκων ιδεών μέσα στην ομάδα μας και της συν-διοίκησης με δυνάμεις προόδου από τις άλλες παρατάξεις. Όλα αυτά υπόσχονται μία παραγωγικότερη τετραετία από την επόμενη κιόλας των εκλογών. Το προφίλ, η προσωπικότητα και τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής της κ. Τσανάκα δείχνουν πως είναι η καταλληλότερη για να συντονίσει και να διοικήσει με τα νέα δεδομένα.

Κυρία Δρακονάκη, έχετε κάποια βασική αρχή, κάποιον «κανόνα» με τον οποίο πολιτεύεστε;
Είναι ο ίδιος κανόνας με τον οποίο πολιτεύεται και η Δήμαρχος από την πρώτη μέρα: Δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν και για κανέναν λόγο! Αφήνουμε κατά μέρος «δασκαλίστικες» συμπεριφορές και νοοτροπίες. Έχουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά, ακούμε τα προβλήματα, τις προτάσεις και τα παράπονα και προσπαθούμε να τα αξιολογήσουμε –χωρίς να τα δικαιολογήσουμε– και να δράσουμε άμεσα. Τις περισσότερες φορές επιτυχώς και άλλες φορές όχι τόσο… Αλλά προσπαθούμε!

Με λίγα λόγια, πώς θα χαρακτήριζατε τη Διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα;
Ως μια διοίκηση χωρίς εξαρτήσεις. Διοίκηση χωρίς τα βαρίδια των απατηλών υποσχέσεων και των μεγαλόσχημων λόγων. Μια διοίκηση που προσπαθεί, που φέρεται με ειλικρίνεια, απέναντι σε μια κοινωνία ώριμη περισσότερο από ποτέ. Είναι, βλέπετε, και η γενιά μας που έχει «χορτάσει» από υποσχέσεις και ψέματα… Παρά τα τεράστια προβλήματα που βιώνει, αντιμετωπίζει με υπομονή και κατανόηση τις δυσκολίες, ψάχνοντας έξυπνους τρόπους επικοινωνίας και εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους αξιοπρεπώς και παραγωγικά.

Κυρία Δρακονάκη, γιατί να σας ψηφίσει ξανά ο Καβαλιώτης;
Ας μη γελιόμαστε. Η παραγωγή πολιτικής σε έναν Δήμο περιορίζεται πολύ στην εποχή της κρίσης και της γραφειοκρατίας. Δεν μπορείς να διοικήσεις με κρεμαστές γέφυρες, υπόγεια πάρκινγκ και άλλες ιδέες πρωτοετών φοιτητών. Μία θητεία περιλαμβάνει καμένες λάμπες, λακκούβες, χιόνια, βροχοπτώσεις, θεομηνίες, στόλισμα, ξεστόλισμα χριστουγεννιάτικο, με τους ηλεκτρολόγους να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πριν με ρωτήσετε αν η επίκκληση της λειψανδρίας είναι μία εύκολη δικαιολογία, θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι έχουμε ίδιο αριθμό λαμπτήρων με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Ρόδου. Η Θεσσαλονίκη έχει 38 ηλεκτρολόγους και η Ρόδος 36!

Κλείνοντας, κ. Δρακονάκη, είστε σε θέση να μας κάνετε μία «ασφαλή» πρόβλεψη για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα;
Η Δήμητρα Τσανάκα παραμένει το «δυνατό χαρτί» σε αυτό τον αγώνα. Η δική μας αίσθηση, αλλά και όλες οι μετρήσεις, δείχνουν μία πολύ καλή αποδοχή από τον κόσμο. Η Δήμητρα είναι άμεση, ειλικρινής, ανθρώπινη, εύκολα ζητάει συγνώμη και δεν υιοθετεί πρακτικές παλαιοκομματισμού και πολιτικού πατερναλισμού. Έτσι μας προέτρεψε και εμείς να απευθυνθούμε απέναντι στους πολίτες.
Σεβαστήκαμε όλες τις σοβαρές φωνές εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μας έλειψε το πολιτικό ήθος. Άρα, θα βρούμε εύκολα τις υγιείς αυτές οι πολιτικές φωνές για να οδηγήσουμε τον Δήμο της Καβάλας ένα σκαλί παραπέρα!

Η Ευαγγελία Δρακονάκη σε πρώτο ενικό

Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1976. Ο πατέρας μου Μανώλης Δρακονάκης ήταν εργοδηγός της ΒΦΛ και η μητέρα μου Μαίρη Δρακονάκη βρεφονηπιοκόμος και διευθύντρια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.
Πήγα δημοτικό – γυμνάσιο Λύκειο σε σχολειά του κέντρου της πόλης
Φοίτησα στο ΤΕΙ Σερρών, τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων.
Εργάστηκα ως Μηχανικός σε συνεργασία με τεχνικά γραφεία της πόλης στον τομέα μελετών και έκδοσης αδειών δόμησης.
Το 2001 διορίστηκα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευθερών.
Ως επιβλέπουσα μηχανικός είχα την εποπτεία πλήθους τεχνικών έργων, συμμετείχα στην σύνταξη μελετών και της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα. Επίσης συμμετείχα στη σύνταξη των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων του πρώην Δήμου Ελευθερών.
Από το 2011 υπηρετώ τον Δήμο Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη, ως Προϊσταμένη τμήματος της νεοσύστατης Υπηρεσίας Δόμησης.
Συμμετείχα στο Δ.Σ. Των ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών (Ε.Ε.ΤΕ.Μ.)
Συμμετείχα στο Δ.Σ. Των Μηχανικών του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και στις επιτροπές της Ομοσπονδίας.
Συμμετέχω στην ίδρυση της Zero-West-Hellas με σκοπό την ενημέρωση, μεταφορά τεχνογνωσίας και δράσης στη διαχείριση, και ανακύκλωση αποβλήτων.

Θεσεις Διοίκησης

  • Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Αλληλεγγύη», Παιδικοί – ΚΑΠΗ – βοήθεια στο σπίτι – καλοκαιρινή φύλαξη.
  • Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
  • Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
  • Μελος της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων.
  • Πρόεδρος της επιτροπής σχεδίου Πόλεως.
  • Εντεταλμένη σύμβουλος θεμάτων καθημερινότητας.

Είμαι μόνιμος κάτοικος του Παληού Καβάλας. Είμαι παντρεμένη με τον Πολιτικό Μηχανικό Κωνσταντίνο Υφαντίδη και είμαι μητέρα της Εμμανουέλας 11 ετών και του Σταύρου 9 ετών.

Πηγή: kavalapost.gr