Δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση του δήμου για να προβληθεί το θετικό γεγονός των προηγούμενων ημερών, η χρηματοδότηση του έργου της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα χαρακτήρισε το έργο ως το μεγαλύτερο για τα απορρίμματα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. ‘Εργο που όπως είπε διασφαλίζει εκτός των άλλων και τη σωστή λειτουργία του σκουπιδότοπου του δήμου Καβάλας.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε απόφαση του υπουργείου ωρίμανσης και χρηματοδότησης ενός -όπως το χαρακτήρισε- μεγάλου έργου. Ευχαρίστησε τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο, τον γενικό γραμματέα των Εσωτερικών κ. Καπετάνιο.

Είπε μπράβο και ευχαρίστησε φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες τονίζοντας ότι η διοίκηση της πάλεψε τέσσερα χρόνια. Παρακάλεσε, απείλησε, επισκέφθηκε και τελικά κατάφερε το στόχο της.

Σύμφωνα με την κ. Τσανάκα, ενημερωθείς για την εξέλιξη ο Θόδωρος Μουριάδης της είπε ευχαριστώ για το δώρο! Η Ευαγγελία Δρακονάκη θύμισε το έργο επέκτασης του σκουπιδότοπου αλλά και τις ενέργειες της διοίκησης της κ. Τσανάκας στο σκουπιδότοπο όπου ουσιαστικά βρήκαμε –είπε- χαρακτηριστικά έναν ΧΑΔΑ!

Τώρα –συνέχισε- ουσιαστικά στο σκουπιδότοπο λειτουργεί ένα προσωρινό εργοστάσιο σκουπιδιών.

Η δήμαρχος είναι βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση του κόσμου για το χώρο που επιλέχθηκε να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει η ΜΕΑ.

Είπε επίσης ότι το εργοστάσιο δεν θα ενοχλεί. «Θα δούμε ποιος θα το λειτουργήσει.

Προτιμούμε να το λειτουργήσει ο ιδιώτης» κατέληξε η κυρία Τσανάκα.

 

Πηγή: proininews.gr